Skip to main content

Understanding Dredging

Become a member

Succesvolle CEDA-NL Clubavond bij Damen Shipyards

2024-01-22

Gorinchem, 16 januari 2024 - Op een koude winteravond verzamelden maritieme professionals zich bij Damen Shipyards in Gorinchem voor een inspirerende CEDA-NL clubavond. Het thema van de avond: Equipment in de baggerindustrie, verleden, heden en toekomst.

De avond begon met een exclusieve rondleiding over de Damen-werf. Deelnemers konden de werkschepen in verschillende stadia van gereedheid bewonderen. De typische Damen-bouwmethode in combinatie met het leveren van hoge kwaliteit werd hierbij toegelicht, en deelnemers kregen een inkijkje in de innovatieve processen die deze scheepswerf zo bijzonder maken.

2024CEDANLDamen1 // img-20240116-wa0016.jpg (101 K)

Tijdens de presentaties werd het belang van klein materiaal bij baggerwerken benadrukt. Joke Korteweg, een historicus, deelde inzichten over de impact van equipment leveranciers op het gehele baggercluster. Pieter Verbiest van Boskalis besprak de uitdagingen rondom schaalvergroting en hulpmateriaal.

2024CEDANLDamen2 // img-20240116-wa0008.jpg (83 K)

Jeroen van Woerkum en Rene Sens vanuit Damen namen het podium om de laatste ontwikkelingen vanuit Damen te presenteren. Ze bespraken het hulpmateriaal, waaronder de welbekende Multicat en Shoalbuster en hoe deze veelzijdige schepen met een ploeg of waterinjectiesysteem omgetoverd kunnen worden tot volwaardige baggerschepen.

Na de presentaties was er tijd om te netwerken tijdens de borrel. Deelnemers wisselden ervaringen uit en bespraken de nieuwste ontwikkelingen in de maritieme wereld. Het diner, verzorgd door Damen Shipyards, bood een informele setting voor verdere discussies.

Kortom, de CEDA-NL bijeenkomst bij Damen Shipyards was een succesvolle gelegenheid waar professionals uit de maritieme sector elkaar ontmoetten en waardevolle inzichten deelden.