Skip to main content

Understanding Dredging

Become a member

MiD bijeenkomst: Innovaties

This is an ARCHIVED EVENT

CEDA Members can download the presentations here, you need to SIGN IN first

In welke mate is innovatie essentieel voor de ontwikkeling van onze branch. Of sterker nog voor de ontwikkeling van de onderhoudsfunctie in de “bagger”. Zijn we niet te praktisch als Technische Dienst?  Is innovatie niet altijd een ver van mijn bed show? Of blijven het ideeën als luchtkastelen die moeilijk naar de grond te trekken zijn. Maar het staat buiten kijf, innovatie is een belangrijke pijler voor onze economie en om die reden hebben we als bestuur gemeend hier een thema avond met uiteenlopende onderwerpen aan te wijden. Het ene onderwerp wat “dichter bij het bed” het andere wellicht nog “zonder handen en voeten”.

De eerste voordracht zal verzorgd worden door dhr Rutger van Duijn werkzaam bij Dacon Inspection Technology en dhr Steven Roos, eigenaar van Roos Diesel Analysis. De titel van deze voordracht is “Precisie aan boord, kennis op afstand”. Ontwikkeling van visuele inspecties en metingen met behulp van de een video borescope. Tijdens de voordracht zullen we een live verbinding maken met een video borescope inspectie op een verbrandingsmotor, uitgevoerd door Roos Diesel Analysis met een video borescope.

Dhr René Verbrugge, werkzaam als senior technische inspecteur bij van Oord, zal de tweede voordracht verzorgen met de titel “Wat je ziet  is wat je meet”, Schade analyse door middel van 3D scannen in de praktijk. Dhr Verbrugge heeft 10 jaar gevaren als HWTK en is sinds 1999 werkzaam in diverse functies bij de technische dienst.  

De titel van de derde voordracht is “Ontwikkeling van een nieuwe type verbrandingsmotor”en zal verzorgd worden door dhr Frank Hoos. Dhr Hoos werkt aan een nieuwe technologie, wat inhoudt dat hij een ander en veel beter proces gevonden heeft waarmee mechanisch arbeid in warmte of koude kan worden opgezet. Dit resulteert uiteindelijk in een verbrandingsmotor met een hoger rendement (60-80%), die “geen koeling”  nodig heeft en “geen geluid” maakt.

Dhr Hoos is van oorsprong een meet en regel technicus. Hij heeft een indrukwekkende loopbaan van meer dan 40 jaar achter de rug, een loopbaan die gekenmerkt wordt door toepassingen van hoogwaardige technische producten. Hij is onder andere oprichter en directeur van Seatools B.V, technisch adviseur en commissaris van Seatec B.V. geweest.

u kunt zich aanmelden via: http://www.mid-nl.org/inschrijfformulier

Information

Hotel Princeville, Breda
9 November 2015 - 9 November 2015
17.30-22.00 uur
http://www.mid-nl.org