Skip to main content

Understanding Dredging

Become a member

CEDA-NL Clubavond dinsdag 23 januari: Veiligheid op het werk

This is an ARCHIVED EVENT

CEDA Members can download the presentations here, you need to SIGN IN first

Veilig werken krijgt inmiddels veel aandacht. Ieder van ons kent een bedrijfsveiligheidsfilosofie en het veiligheidsbeleid en de acties die daaruit voortvloeien. De veiligheidsprotocollen zijn op internet te vinden. Daar gaan we het niet over hebben. Het is waardevoller de resultaten van die acties en de mogelijke verbeteringen eens te belichten. Er is een breed scala aan veiligheidsnormen, die in de abstracte sfeer beginnen maar kunnen doorslaan in gedetailleerde voorschriften en rapportages. De vraag is wat de opdrachtgever / overheid moet doen of moet laten om daadwerkelijk bij te dragen aan de verbetering van de veiligheid bij de uitvoering van (bagger)werken. Deze vraag leidt direct tot de vraag wat de verdeling van de verantwoordelijkheid tussen opdrachtgever en opdrachtnemer moet zijn. Ook in uitzonderlijke situaties zoals bijvoorbeeld UXO gevaar, functiebeperkingen in de bouwfase. In onze bijeenkomst zullen de volgende drie topspecialisten op het gebied van veiligheid hun licht hierop laten schijnen:

  • Ir. Matthé Bakker, Coördinator Veiligheid in Projecten, Afdeling: Grote Projecten en Onderhoud (GPO) van Rijkswaterstaat, gaat in op het overheidsbeleid en de ladder. Hij geeft daarbij voorbeelden.
  • Ir. Ton van de Minkelis, Stafdirecteur QHSE bij Van Oord Dredging and Marine Contractors, gaat in op het creëren van een veiligheidscultuur binnen een organisatie. Hij bespreekt daarbij de waarde van een veiligheidscultuurladdercertificaat (SCL)
  • Drs.ing. Joke Varvier, Directeur SHE-Q bij Koninklijke Boskalis Westminster, geeft haar inleiding de titel: “Pas Op! Interventie door veiligheidskundigen”. Ze focust juist in op gedrag, persoonlijke ontwikkeling en een fenomenologische aanpak versus een analytische aanpak.
Information

Delft Campanile hotel, Kleveringweg 53, 2616 LZZ Delft
23 January 2018 - 23 January 2018
17.30-22.00 uur